Behandlingar

PRISLISTA

Det finns flera olika val av fillers, se nedan. Jag väljer den som passar till just dig och det område du vill behandla

Juvederm

Juvederm  – 0,5 ml 2200:-

Juvederm  – 1 ml 3200:-

Restylane

Restylane – 0,5 ml 2200:-

Restylane – 1 ml 3200:-

Skinboosters Vital – 1 ml 2500:-

Paket Skinboosters Vital – 3 behandlingar med 1 ml 6500:-

Belotero

Belotero – 1 ml 3200:-

Belotero Lips – 0,6 ml + 0,6 ml 3500:-

Aliaxin

Aliaxin -1 ml 3200:-

Profhilo

2 behandlingar 6200:-

Uppföljande behandling 1 gång per halvår 3200:-

Botox

Microbotox – 2900:-

Botox (Azzalure) – 1 område 2000:-

Botox (Azzalure) – 2 områden 3000:-

Botox (Azzalure) – 3 områden 4000:-

FÖRKLARING AV ORD OCH BEGREPP

Glabella – Området mellan ögonbrynen som skapar vertikala rynkor när området har muskelanspänning.

Kråksparkar – Skrattrynkor vid ögonen.

Hyaluronsyra – Polysackarider (socker) som finns naturligt i kroppen. Det fungerar fuktighetsbevarande och gör huden mjuk. Hyaluronsyra som finns i JUVEDERMs och RESTYLANEs fillers är en modifierad form av HA.

Lidokain – En typ av lokal bedövning som minskar smärtupplevelse

Upprepad injektion – Påfyllnad av filler som ges för att bibehålla önskat resultat.

Emla – Ytlig bedövning i form av en creme som kan läggas på huden. Gör endast effekt där den appliceras. Kan ha olika funktion t.ex smärtlindrande eller mjukgörande.

Touch-up – Tillägg med liten mängd av filler som ges 2-4 veckor efter ursprunglig injektion.

VYCROSS® technology – En unik tillverkningsprocess som ger en hög koncentration av HA som är sammanbundet på ett sätt (cross-linked) som ger en extra hållbar produkt. HA som är uppbyggt på detta sätt ger en mjuk och len gel som lätt tas upp i huden och ger ett naturligt resultat.

Skinbooster – En uppfräschande behandling som förbättrar hudkvaliteten. Den ökar hudens elasticitet och ger fastare hud. Den ger mjukare och slätare hud. Fina linjer reduceras och ojämnheter i huden minskar, t.ex. acneärr.

PRODUKTBESKRIVNING

Vad är fillers?

JUVÉDERMs och RESTYLANEs fillers består av hyaluronsyra (HA=Hyaluronic Acid) och en liten mängd av lokalbedövningsmedel (Lidokain). HA är sockerkedjor som finns naturligt i huden där det håller kvar fuktighet och fyllighet. Lidokain gör injektionen mer behaglig. Hyaluronsyra ger alltså huden volym och återskapar.

Vad gör fillers?

När du åldras är det naturligt att tappa volym i fettdepåerna i ansiktet. Det gör att kinderna blir plattare och huden blir mer eftergivlig. Till viss del kan detta återskapas med fillers och ger ett fräscht och piggt utseende. Det finns olika typer av typer av fillers för olika ändamål.

Den som har fylligast konsistens används för att fylla ut på djupet, t.ex kindben eller mellandelen i ansiktet. Den är till för att återskapa volym och fyllighet med sin lyftkraft.

Har fillern något mer lätt konsistens, lämpar den sig utmärkt till läpparna, men kan även användas till utfyllnad där det behövs i ansiktet.

Den som är mest lättflytande används till läpparna, om du vill ha ett mer diskret resultat. Dessutom lämpar den sig väl för att fylla ut enstaka rynkor, ofta på överläppen, vid ögonen eller i pannan.

Hur går det till?

Först går vi tillsammans igenom vad du vill förbättra. Mitt arbete är inte att skapa nya komplex utan jag vill hjälpa dig att nå dina förväntningar. Jag informerar om vad som är realistiska mål utifrån just dina förutsättningar. Vi går igenom behandlingsalternativ för att få det bästa resultatet. När du har bestämt dig för att göra behandlingen fyller jag i en hälsodeklaration tillsammans med dig och tar förebilder. Detta används i din dokumentation för att kunna följa processen samt säkerställa resultat. Innan injektion tvättar jag med desinfektion och ev. ritar jag ut punkter för att få symmetrin att stämma helt.

Under behandling

Jag injicerar vald fillerprodukt med en tunn kanyl. Hela tiden under behandlingen ser jag till att du mår bra. Det finns tid för paus och andhämtning om det behövs. Jag vill hela tiden ha en kommunikation och ibland ber jag att du ska se dig i spegeln för att jämföra behandlat med obehandlat område.

”Gör det ont?” är frågan jag ofta får. Studier har visat att på en tiogradig skala säger de flesta 3 om graden av smärta. Det varierar såklart på olika områden i ansiktet beroende på känslighet och individ. Behandlingen tar mellan 5-10 minuter och sedan har du förhoppningsvis glädje av detta en lång tid framöver.

Efter behandlingen

Biverkningar som svullnad, blåmärken ömhet och knölar är vanligt men försvinner 2-4 veckor efter behandlingen. Har man lätt för att svullna rekommenderar jag att ta en receptfri allergitablett (antihistamin). Det är också bra att ha is hemma som kan kännas skönt vid svullnad. Jag ger dig information om hur du ska ta hand om dig själv för att resultatet ska bli så bra som möjligt. De närmaste 24 timmarna efter behandlingen ska du undvika hård fysisk träning samt solning eller bastubad. 12 timmar efter behandling ska du undvika make-up på injicerat område, detta på grund av infektionsrisk. Försök att inte utsätta behandlat område för tryck det närmaste dygnet.

Hur länge kan du njuta av resultatet?

Det är vanligt att kunden behöver en touch-up ca en månad efter den första injektionen för längre hållbarhet. Beroende på vilket område som behandlas så varar det olika länge.  Läpparna håller vanligtvis inte lika länge som kindbenen och det beror på att det är mer muskelaktivitet kring munnen och HA bryts då ner snabbare. Läpparna varar i genomsnitt 6-14 månader medan andra delar i ansiktet har produkt kvar i upp till 18 månader.

Finns det tillfällen hyaluronfillers inte ska användas?

Jag ställer frågor om din medicinska bakgrund. Det är för din säkerhet eftersom det finns tillfällen då jag inte kan behandla.

  • Har du en historia med allvarliga allergier så kan det finnas en risk för allergiska reaktioner. I synnerhet om du reagerat på lidokain eller annan lokalbedövning.
  • Är du gravid eller ammar så kan behandling vänta. Det finns inte tillräckligt mycket studier på hur det kan påverka dig eller ditt barn.
  • Tar du antikoagulantia (blodförtunnande medicin) såsom Waran kan detta öka blödningsrisk vilket ger risk för andra komplikationer.
  • Vissa autoimmuna sjukdomar kan öka risken för infektioner i injektionsområdet.

Risker med behandlingen.

De flesta biverkningar är övergående och försvinner inom 2-4 veckor efter behandlingen. De vanligaste är ömhet, svullnad, hårdhet i området, knölar, blåmärken, rodnad, missfärgning och klåda. Det är ovanligt men man kan behöva åtgärda problemen med antibiotika, steroider eller hyaluronidase (ett preparat som bryter ned hyaluronsyran) men oftast är biverkningarna övergående. Såsom med all injektionsbehandling finns det en risk för infektioner. En annan mer allvarlig risk är ocklusion av ett blodkärl som medför stopp till närliggande strukturer. Detta är oerhört ovanligt, särskilt när behandlaren är legitimerad och utbildad i ansiktets anatomi men det är viktigt att känna till riskerna.

BOTOX® = Azzalure

Det finns flera produktnamn för botox men det jag jobbar med heter Azzalure. Botox är den enda behandling som tillfälligt tar bort rynkor mellan ögonbrynen (glabella) och kråksparkar. Det är en väl beprövad behandling med mycket få biverkningar.

Vad är det?

Förädlat från bakterien Clostridium botulinum får man botulinum toxin (Botox) som finns i liten mängd färdig lösning. Botox är ett fascinerande läkemedel som blockerar signalsubstansen som verkar mellan nerv till muskel.

Vad gör det?

Det påverkar olika typer av muskulatur samt svettkörtlar. Botox kan endast verka genom att injiceras vid den muskel som ska påverkas. Effekten kan kännas efter ett par dagar och når full effekt först efter ett par veckor.  Verkan avtar successivt när de nervceller som är påverkade skickar ut nya nervändar som tar emot signalsubstans igen. Beroende på muskelstyrka och doser varar effekten från 2 till 8 månader. Orsaken till rynkor är bl.a att underliggande muskler drar ihop huden vid spänning många gånger varje dag. Med tiden uppstår djupare rynkor.

Var använder man det?

Målet med Botox är att ta bort orsaken till att rynkor uppkommer i området glabella samt kråksparkar. Det finns fler användningsområden i ansiktet såsom pannan och rynkor på näsan (s.k bunny-lines).

Komplikationer

Det är vanligt att känna ömhet någon dag efter injektionen. Svullnad, rodnad och blåmärke är också vanliga sidoeffekter. Om dessa inte går över eller det blir värre med smärta och infektion ska du kontakta mig.

Före behandling

Tillsammans går vi igenom ett hälsoformulär.

  • Jag vill veta vilka mediciner du tar, om du har några sjukdomar som har betydelse för botoxbehandling.
  • Jag vill veta om du har några allergier.
  • Har du genomgått estetiska behandlingar tidigare och i så fall vilka. Hade du några biverkningar till följd av behandlingen.
  • Är du gravid så väntar vi med behandlingen tills efteråt. Det finns för lite forskning på området.

Under och efter behandling

De punkter som ska behandlas märks ut med penna för bästa symmetrin samt ur säkerhetssynpunkt. Jag gör en analys av ditt ansikte och tillsammans med dokumentation får jag de bästa förutsättningarna för bra resultat kommande behandlingar.

Upplevelsen av behandlingen brukar beskrivas att det känns som en nypning i huden. Lokalbedövande salva kan läggas på några minuter innan injektioner men det brukar inte behövas. Hela behandlingen tar ca 5-15 minuter.

Du kan börja känna effekt efter ett par dygn som når färdigt resultat på ca två veckor. Det håller mellan 2-6 månader beroende på hur stark muskulaturen är samt hur mycket du använder ansiktsuttryck, det är väldigt olika från individ till individ. Mitt mål är att du ska se ut som vanligt fast med en piggare utstrålning. Du ska absolut inte förlora förmågan att visa ansiktsuttryck som många tror är följden av botoxbehandling. Direkt efter behandlingen kan du gå till dina dagliga rutiner som vanligt.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta mig. Konsultation är alltid gratis!